Mesék mai szemmel - A bolygó kapitánya S01E10
2014. augusztus 08. írta: Dili

Mesék mai szemmel - A bolygó kapitánya S01E10

Az E01S09 elemzése most kimarad, mert nem találtam meg YouTube-on. Viszont nagy örömhír, hogy az S01E10 a jószinkronos verzió. Yaaaay!

A kezdőjelenetben láthatjuk Laipuno szigetét, ahol minden nagyon szép, minden nagyon jó, az egyetlen gyanús dolog az aránytalanul kisfejű kutya (?), meg a fehér nő, akinek fekete kisfia van.

kutyámajom.jpg
A tökéletes idillbe a négy szemetet szállító uszály ront bele. Ekkor egyúttal ki is derül, hogy a mai rész főgonosza Tartályos Sly, aki egy kilátóból kiabál az uszályoknak, amit azok nyilvánvalóan nem hallanak. Gratulálok Sly, jól bemutatkoztál a nézőknek. Tartályos Sly új szereplő, tehát aki nem ismeri, annak annyit árulnék el, hogy Sly egy Szellemírtók egyenruhába öltözött, várakozni tilos KRESZ-táblákkal díszített gumikesztyűt viselő, félelmetesen széles szájú figura, aki egyben szemétfetisiszta is. Az uszályok kikötnek a fából készült stégnél, majd jön a szemétért a dömper/markoló és már pakolja is magába a hulladékot. Biztos nem lennék sofőr Sly cégénél, mert engem nem vennének rá, hogy a rozogának tűnő fastégre rámenjek egy több tonnás gépjárművel.

Gaia és a srácok természetesen ezt mind végignézték Gaia TV-jén. Épp a markoló vízbezuhanására fogadnak, eddig csak Wheeler adott pénzt arra, hogy a stég túléli, dehát ismerjük Wheelert és szellemi kapacitását.


Nem tudom mennyi idő telt el a sorozat kezdete óta, de úgy saccolom minimum pár hét. Valószínű az öt gyerek már nem először szerepel a helyi Csellengőkben (ráhangolódós zene ITT), és valószínű szüleik már az idegösszeomlás határán vannak vannak. A brooklyni Wheeler képe szerintem már tejesdobozok oldalán is megfordult. Négert már nem biztos hogy keresik, hiszen falujában azóta mindenki éhenhalt.

Wheeler ebben a részben is bebizonyítja, hogy eléggé belvárosi gyerek, mikor azt mondja, hogy "Mi itt a gond? Brooklynban mindig a járdaszegélyre tettük a hulladékot és a szemetes elvitte.". Linka a Szovjetunióból, azt teszi, amit mi is tennénk. Lényegében megkérdezi, hogy tényleg ennyire hülye? Gaia ezután kiselőadást tart arról, hogy a gonosz civilizált országok a harmadik világba hordják a szemetüket és ez milyen rossz. Tartályos Sly meg ezért még pénzt is kap. Néger elvállalja a melót, ők majd elintézik Sly-t. Néger, szerintem ez nem kérdés volt, amiről eldöntitek, hogy odamentek vagy nem, hanem Gaia épp felvezette a parancsot. A planétások tehát elszántak, hogy megakadályozzák a szemét áthordását egy alacsonyabb népsűrűségű területre. A planétások Ars Poeticája akár lehetne a következő is: "A szemét maradjon ott, ahol keletkezik, így több ember tud megbetegedni tőle". Gítől közben megtudjuk, hogy a planétás tengeralattjáró neve: Öko-tengeralattjáró, és azzal fognak a helyszínre menni. Gaia láthatólag nem túl boldog, hogy most beléfojtották a demoralizáló mondatokat, de azért magára erőltet egy vigyort, és belemondja a kamerába, hogy "Gyermekeim, büszke vagyok rátok".

A következő jelenetben már azt látjuk, ahogy a srácok megközelítik a szigetet. A tengeralattjárót ismét Gí vezeti, és ismét balfasz. Kis híján elütnek egy csónakázó őslakost, aki úgy tudja csak elkerülni az ütközést, hogy Gí elkezd a gyűrűjével hullámokat kavarni. Az őslakos csak hányódik a magas hullámokon nyilván vadul káromkodva, de ez nem hallatszik bele a kamerába. Miután elkerülik a balesetet Wheeler kimászik a tengeralattjáró tetejére, és amerikai létére elnézést kér az őslakostól. Nofene. Ezután elmondja, hogy a hulladék ügyében jöttek, amire az Őslakos, (legyen ezentúl Ferkó) ingerülten reagál, mert azt hiszi, hogy a srácok is szemetet hoztak. Gí kishíján kiszól, hogy "csak a Négert, de aztán eszébe jut, hogy legutóbb is magyarázkodnia kellett rasszizmusa miatt. Wheeler ekkor már nagyon bratyizós hangulatba jön, át is ugrik Ferkó csónakjára, ami meg sem mozdul, az ugrást követően. Mint ha nem is vízben volna. Wheeler bemutatkozik, "Mi a planétások vagyunk" - mondja. A többiek is nagyon integetnek, de ismét olyan csoportképet produkálnak, mint ha most szabadultak volna valami elmeosztályról. Mati látszólag nagyon örül, hogy új fiúval találkozott.

Mati face.jpg
Őszintén, ha én meglátnék egy ilyen csoportot, inkább elküldeném őket egy másik szigetre, csak hozzánk ne jöjjenek. Wheeler elmondja, hogy azért jöttek, hogy megoldják a szemétügyet. Ferkó is bemutatkozik, az igazi neve Tomi, de mi már maradunk a Ferkónál. Ferkó tök véletlen tud egy környezetszennyezőt a szigeten.

Ferkó leviszi a planétásokat Sly-hoz, aki fogadja őket (!). Elmondja, hogy ő megtalálta a megoldást a világ szemétproblémájára, ami nem más mint a Hipertronic Microcompactor (HMC). Amiből ha kettőt rendel még ma a TopShoptól akkor kap egy ajándék 80 literes szemeteskukát is. A HMC amúgy olyan szerkezet, amelyet egy olyan vezérlőpulttal kell irányítani, ahol egy gombon sincs felirat, ami - mondjuk ki - nem túl felhasználóbarát. A planétások természetesen kapnak egy kis bemutatót is. Bejön egy markoló, lerakja a szemetet a fal mellé, egy ionágyú alakú valami felizzik, elvakít mindenkit és ... BUMM így lett a Chocapic. Valamint a szemét is babszemnagyságúra zsugorodott.

A Behind the Scenes videóban a készítők elmondták, hogy gondolkoztak egy spin-off filmen "Gaia, a planétások összementek" címmel, amiben Mati rossz sorrendben nyomja meg a HMC felirat nélküli gombjait, minek következtében a planétások összezsugorodnak, és úgy kell megmenteniük a világot az eldobott cigicsikkektől, de miután kijött a "Drágám a kölykök összementek" című Disney-film, végül úgy döntöttek, hogy túl sok lett volna a hasonlóság, így elvetették az ötletet.

A planétások nem hisznek a szemüknek, és láthatóan elgondolkodtak rajta, hogy ha az előző részek gonoszaival is beszéltek volna, lehet hogy megannyi jó ötletet tudtak volna megvalósítani, csak hát ugye az előbb ütök, utána gondolkodom mentalitás ezzel jár. Lehet, hogy Rabló Lóri, csak azért gyűjtötte be az elefántokat, hogy kiszelektálja a beteg példányokat, így egy egészségesebb populációt létrehozva? Lehet, hogy Ártány csak etetni akarta az éhezőket a halászhajóival? Lehet, hogy utána kellett volna járnunk ki is ez a Gaia, mielőtt parancsokat fogadunk el tőle?

Pár másodperc múlva kiderül, hogy Sly mégsem olyan jófej, és az egész csak egy trükk volt. A szemétkupac még mindig ott van, csak a villanáskor befordult a fal mögé. Végre van egy gonosz, aki próbál agyafúrt lenni, és átveri a planétásokat. Szép volt Sly! Mondjuk azért felmerül a kérdés, hogy miért épített egy ilyen csapóajtót Sly? Környezetvédelmi ellenőröket várt, vagy arra számított, hogy ha egyszer jönnek a planétások (akiket ő eddig ugye nem is ismert), akkor át lehessen verni őket? Sly láthatóan nagyon boldog volt, hogy bemutathatta végül a trükkjét, ha már kiépítette a bemutatótermet.

Miköben sétálnak Sly telepén, a planétások még mindig azon vívódnak, hogy nem tudtak fogást találni a férfin. Az telepen természetesen teherautók is közlekednek, amelyek közül az egyik kis híján elgázolja Matit. Wheeler ezt megfelelő bizonyítéknak találja Sly bűnösségére. Ha egy munkaterületen 5 hülyegyerek alkalmatlan helyeken, sisak nélkül mászkál, és egy sofőr majdnem nekik megy, akkor az nyilván Sly hibája. Hát persze Wheeler, te sosem tévedsz.

A sofőr kiszáll, és kiderül hogy nő, ráadásul Ferkó húga, Láni. Láni elmondja, hogy tök jó, hogy Sly idejött, mert munkát ad a helyieknek. A planétásokban mostanra teljesen kialakult a kognitív disszonancia, amit bármi áron feloldanának. Valamilyen hibát kell találniuk Sly-ban. Láni elmondja, hogy bátyja egy hitetlen Tamás, ami egész jó poén lenne, ha mi is eredeti nevén Tominak hívnánk a fiút. Viszont mivel mi Ferkónak hívjuk, így viszont ez a poén nagyon szar volt Láni, inkább menj haza! Búúúú!

Ferkó elpanaszolja, hogy a faluja régen egy békés halászfalu volt, aztán idejött Sly a nagy gépeivel és most milyen szar. Ferkó, az a kórház a hegyen kinek az iparűzési adójából készült? Hmm? Nem baj, ha nem tudod, csak úgy kérdezem. Másrészt meg, ha egyszer Ártány idejön a halászhajó-flottájával, lehalássza az egész környéket, és akkor annyi a halászfalunak. Több lábon állás Ferkó, több lábon állás!

A következő jelenetben láthatjuk, ahogy a Láni által egekbe magasztalt Sly óriási szemétégetőt hozott létre a laipunoi vulkán belsejében. Ezen a ponton az összes Sly-ba vetett hitem elszállt, ez is ugyanolyan hülye mint a többi. Egyrészt, ha már úgyis szennyezel, akkor minek hoztad ide a szigetre a szemetet? Kiépítetted ezt a nagy infrastruktúrát sok pénzért, ahelyett hogy beleöntenéd a szemetet a tengerbe, azt csá? Másrészt, ha már úgyis elégeted a szemetet, akkor csinálhatnád ezt erőművekben is, ahol a szemét által termelt hőből energiát nyersz ki, majd azt eladod plusz profitért.

Két lehetőség van, Sly vagy tök hülye, vagy nagyon kedves, és munkát akar adni a szigeten élőknek.

Wheeler ekkor veszi észre a szigeten a tűzhányót. Na most itt egy kép a szigetről:

vulkán.jpg
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ezen a szigeten, ha valamit nem lehet nem észrevenni akkor az a vulkán. Tulajdonképp az egész sziget egy vulkán. Hogy sikerült ezt Wheeler? Mi lesz a következő nyilvánvaló dolog amit észreveszel? "Jézusom, nincs bekötve a cipőm!", "Úristen, vörös a hajam!", "Atyaég, Mati egy köcsög!" ? Amikor azt hinnénk, hogy a retardságra nem lehet rákontrázni, Láni megteszi. Rámutat a füstölgő vulkánra, majd mosolyogva mondja: "Ne aggódj! A Mount Pelé is csak száz évenként tör ki". Láni, az előző kitörés nem véletlenül 99 éve és 364 napja volt? Jaaa, pont de.

Ferkó próbálja misztifikálni a dolgokat. "Az öregek azt mesélik, hogy ha a vulkán szelleme megharagszik lávát köp ki a kráterből, és csak Námáká a tenger szelleme képes lecsillapítani őt. Így született a mi szigetünk is." Biztos úgy van Ferkó, menj pihenj le egy kicsit! Linka a Szovjetunióból az egyetlen aki reagálni tud a hallottakra: "Jóságos Isten, miket beszél ez itt össze-vissza? Ne viccelj! Én ezt nem hiszem el!" Ferkónak ez láthatóan rosszul esik. A szovjet lány észrevette, hogy ezt hangosan is  kimondta, de látja hogy a kis Ferkó "különleges" gyerek, ezért nem akarja megríkatni. "Ó, sajnálom Ferkó, arra mondtam, amit Sly akart elhitetni velünk.". Micsoda mentés, te jó ég! Linka a Szovjetunióból csak úgy tudja jól kidumálni magát, ha azt mondja, hogy visszamegy a laborba kideríteni az igazságot. Wheeler kap az alkalmon és a lánnyal megy. Végre ismét kettesben maradhatnak, és az majd mutat neki egystmást. Kezdhetnének például a cipőkötéssel. Láni a kis huncut utánuk megy, mert "Oda idegen nem léphet be".

Mikor elérik céljukat, a srácok cipőkötés helyett elkezdik teljesen véletlenszerűen nyomkodni a felirat nélküli gombokat, gondolván az biztos jó lesz úgy. Hát nem! Érdemes amúgy megfigyelni Wheelert, aki minden gombot 50 centis kézmozdulatokkal nyom meg. Szívesen megnézném, ahogy egy netkávézóban bírja a www.downforeveryoneorjustme.com-ot, és közben az indokolatlanul nagy mozgással eléget 2500 kcal-t. Szóval visszatérve a cselekményhez a gyerekeknél beütött a szar, egy csomó automatikus markoló süvít ide-oda a szobában. Ezek szerint Sly nagyon kedves, hiszen bár tudna automatikus gépeket is használni, sofőröket foglalkoztat. Sejtettem én, hogy Sly nem olyan rossz arc. Az egyik markoló nekimegy a vezérlőpultnak ami zárlatos lesz. Ekkor Wheeler megengedi Linkának a Szovjetunióból, hogy következőnek ő nyomhatja majd meg a gombot. Micsoda úriember!

Ekkor Láni is ideér, és leugatja a gyerekeket, hogy tűnjenek el, mielőtt.... Mielőtt befejezhetné a mondatót, Lánit felveszi egy markoló és a szemétledobóra teszi. Láni el is tűnik a süllyesztőben. A gyerekek rájönnek, hogy Sly átverte őket a bemutatóval. Wheeler kérdezi Linkát a Szovjetunióból, hogy mi legyen Lánival. "Letagadjuk, hogy láttuk és lelépünk az öko-tengeralattjáróval" - mondhatná a lány, de ekkor vágás következik. Helyette azt látjuk, hogy Láni a szabályosan ismétlődő szemetek közé esik egy futószalagra. Ezután nem sokkal a helyi lány már egy, a tűzhányó belseje felé tartó szemétkupacon ül. Sly észreveszi, és kétségbeesetten utána kiállt "Lááániii". Sly tudja az alkalmazottai nevét, és aggódik is értük, csak úgy szólok.

Sly épp fordulna meg és állítaná le a futószalagot, de Wheeler és Linka a Szovjetunióból ott terem és akadékoskodik. A planétások akkora bunkók, hogy Sly inkább azt mondja, hogy nem tudja leállítani a csilléket, mert automatikusan mennek. Nyilvánvalóan kamuzik, mert ha automata lenne, felesleges volna akkora vezérlőpanel, illetve még az automatikus gépeken is szokott lenni egy nagy, piros leállítógomb. A planétások közben rájönnek, hogy a sikoltozó csille igazából nem is sikoltozik, csak Láni van benne. Wheeler úgy érzi, az a legjobb, ha felgyújtja a vezérlőpanelt, épp amikor a Lánit vivő csille ürít. Láni meg tud kapaszkodni a csillében és lóg az izzó láva felett, reménykedve, hogy az hamar visszacsukódik és bele tud mászni. Mivel Wheeler tönkre vágta a vezérlőpanelt és a gép leállt, Láni reménykedhet még egy darabig. Bráfó Wheeler!

Láni nem tartja elég izgalmasnak a 30 méterre a lávától csillén lógást, ezért úgy dönt, hogy leugrik, és pár fokkal lentebb lóg. Egy bátor ugrás, majd egy új fogás, és Láninak sikerül elérnie, hogy immár egy sziklán lóg 2 méterrel az izzó láva felett. Itt már azért termelődik az adrenalin, ugye Láni? Úgy gondolom így is elég hosszúak szoktak lenni az elemzéseim, ezért most nem mennék bele mélyebben abba, hogy mennyire reális, hogy valaki az 1200 °C-os láva felett lóg 2 méterrel, de maradjunk annyiban hogy nem nagyon.

Ezt követően Linka a Szovjetunióból egy forgószelet kelt a vulkán belsejében, majd beleugrik, és hát tulajdonképpen ily módon repülni tud. Szerintem ha valaki egy vulkán belsejében lévő forró levegőből kelt forgószelet és belemegy, az nem ússza meg súlyos égési sérülések nélkül, de azok után, hogy Linka a Szovjetunióból REPÜL, ez csak nüansznyi furcsaság. Ha ezt Néger látná, szerintem instant felmondana. Linka a Szovjetunióból REPÜL, míg neki annyi jutott hogy megrepeszti a földet, vagy hegyet növeszt. Kimondva-kimondatlanul, eddig is Négeré volt a legszarabb gyűrű, de ezek után még bénábbnak hat.

A szovjet lány elkezd magában beszélni, szóval megállapíthatjuk, hogy ennek a jelenségnek a repüléshez lehet valami köze. A kapitány, a repülő autós Argosz, a repülő Linka a Szovjetunióból, mind akkor beszélnek magukban, mikor a levegőben vannak. Tehát a lány lemegy Láni mellé, majd mondja, hogy ugorjon, ha mellé ér. "Ugorjon anyád!" - mondaná legtöbbünk, de Láni van olyan hülye, hogy tényleg beleugrik. Kiderül, hogy kicsi ez a forgószél kettejüknek, így lezuhannak. Még szerencse, hogy csak egy sziklára. Nem tudom, egy vulkán kürtőjében miért van ennyi kiálló szikla. Wheeler rájön, hogy hívniuk kell a Kapitányt (vagy ahogy a brazil Mati mondaná o capitao-t).

Közben a többiek (Gí, Néger, Mati és Ferkó) keresni kezdik a régóta eltűnt hármast. Gí arra gyanakszik, hogy összezsugorodtak. Úgy tűnik, hogy ő még nem tudja, hogy azt a filmet lefújták. Mati telepatikusan rájön, hogy a hármasnál gáz van, ezért Néger már kezdi is a Kapitány megidézését. Nem tudom, hogy a két különálló csoport honnan tudja, hogy mikor kell mondani a saját szövegüket, meg azt sem, hogy hogyan tudnak ugyanoda sugarazni a gyűrűkkel azok akik egy kürtőben vannak, meg azok akik egy szobában, de valahogy végül megoldják.

A kapitány megjelenik és a kürtőben rekedtek megmentésére indul. Nagy szerencse, mert Láni alatt a szikla épp letört, és a nő a láva felé zuhan. A kapitány természetesen pont odaér az utolsó pillanatban és megmenti. Láni nem tudom mit érez, amikor esés közben egy kék bőrű, zöld hajú, piros fecskében és csizmában lévő repülő faszi elkapja és azt mondja neki: "Üdvözöllek a fedélzeten, itt a kapitány beszél. Biztonsági öveket bekapcsolni!". Én valószínűleg inkább a lávába vetettem volna magam, mint hogy vállaljam a veszélyét, hogy a kékember még egy ilyet bemond. Kifelé menet a Kapitány felszedi Linkát a Szovjetunióból, majd Wheelert is, és kirepül a veszélyzónából. Miután Wheelert is felveszi, a Kapitány mondja, hogy szereti a potyautasokat, aminek semmi értelme, mert tisztában van vele, hogy Wheeler is ott van, és semmivel nem fizetett kevesebbet mint a két nő. Vagy? Vagy van valami előzmény? Linka a Szovjetunióból fizetett valahogy az utazásért? Az van amire gondolok? Wheeler én még a "pénztár" előtt leszállnék.

Amikor a Kapitány és Sly találkoznak, úgy tűnik, mint ha ismernék egymást, de az előző kilenc részben Sly még sosem szerepelt, szóval ez nem túl valószínű. Lehet, hogy az éves gonosztalálkozón Sly már hallott történeteket a pszichopata kapitányról, aki embereket kötöz oda dolgokhoz, majd hagy ott. Láni felhánytorgatja Slynak, hogy a vulkánba önti a szemetet. Amíg kaptad a munkabéredet, addig sosem hallottunk panaszkodást.

A következő pillanatban a vulkán remegni kezd, mindenki pánikol. Sly úgy dönt, hogy földrengéskor még sosem használta a liftet, ideje ezt is kipróbálni. Fú, már jön a láva is, ez bizony egy kitörés. Wheeler kis híján elkapja Sly-t, de végül sikerül meglógnia. Láni javasolja, hogy ássanak árkot a markolókkal, amivel elterelik a láva útját, hogy az ne veszélyeztesse a falut. Micsoda ötlet, már csak azt kéne kitalálni, hogy ha belefolyik az árokba a láva, akkor hogy jöttök ki belőle a markolókkal. A gyerekek nagyon sietnek, nincs idő ilyeneken gondolkodni. Hát jó.

A kapitány azt tervezte hogy belerepül a vulkánba és majd csinál valamit, de vissza kellett fordulnia, mert az elégetett szemét füstje már neki is marta a szemét/tüdejét. Amikor a csajokat kellett megmenteni, még egyáltalán nem zavarta, nem tudom most mitől lett ilyen finnyás. A Kapitány észreveszi, hogy a Sly által fizetett iparűzési adóból épített kórház veszélyben van, a láva épp afelé tart. Kiemeli a földből a kórházat alapostul, majd leteszi máshol, és tettét nyugtázza a "Sikeres volt az átültetés" mondattal. Ez hozzád képest egész vicces volt. Egyébként gyanítom, hogy a műtőben épp folyó agyműtétről ez már nem volt elmondható, köszi hogy "valaki" pont ilyenkor rángatta az épületet. "Remélem a planétások el tudják terelni a lávát" - mondja a kapitány, miközben két siló esik éppen a láva áldozatául.

A planétások épp a markolókkal szarakodnak, miközben nézik a lávát. Néger mantrázza a törzsi szarságait, hogy a Föld most bosszút áll, a sérelmekért, meg hasonlók. Ferkóval hamar megtaláltátok a közös hangot. Tehát a planétások megindulnak a markolókkal medret ásni a lávafolyamnak. Sikerül is nekik, de ugye azt nem találták ki, hogy hogyan fognak majd kijönni az árokból. Szerencséjük, hogy itt a kapitány, aki egy aránytalanul nagy kristállyal torlaszolja el medret a láva előtt. Juhé a planétások megmenekültek, viszont akkor az eltorlaszolt mederből szerintem ugyanúgy folyik a falura a láva. Szarni rá, ez nem Afrika, vagy az óceán, amire figyelni kell, csak valami Karibi-sziget. Mati csatlakozik a Néger-Ferkó pároshoz a "A tűz istene most valóban dühös" kijelentésével. Szegény Linka a Szovjetunióból. Ezeket én nem bírnám elviselni.

A planétások kitalálják, hogy vízzel majd lehűtik a lávát. A kapitány elindul vízért.

Jelenetváltás, láthatjuk, hogy Sly épp menekül az egyik sugárhajtású uszállyal. Minek ezeknek több pénz, ha már így is ilyeneket építenek/vesznek? A kapitány ahelyett, hogy hozná a vizet a falut elárasztó lávára, inkább leáll beszélgetni Sly-jal. A planétások épp az egyre erősödő lávafolyamot nézik amíg a Kapitány Sly uszálya körül hoz létre örvényt. Nagy nehezen a Kapitány kapcsol, hogy melózni is kéne, ezért nagy adag vizet (és Sly uszályát) zúdít a lávára. Annyira belejön, hogy kitalálja, hogy eloltja a vulkán belsejét is. Nem tudom ez mennyire jó ötlet, én azt vallom aminek ki kell jönnie az jöjjön ki.

Sly és uszálya közben a sziget partjára kerül, ahol egy rendőr letartóztatja. Szép gyümölcs lehet az a rendőr is, aki ahelyett, hogy segítene a falusiak mentésében a katasztrófa idején, inkább a parton mászkál, hátha beleakad valami bűnözőbe.

Ferkó elégedetten megállapítja, hogy a sziget ellenségét ártalmatlanították, de a Kapitány kijavítja, hogy a sziget legnagyobb ellensége a hulladék. Csak úgy szólok, hogy Sly a hulladékot akarta megsemmisíteni. Láni egy kicsit önmarcangol, hogy hogyan tudott Slynak dolgozni. Hát Láni, 180 nettó, meg a 23 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány ennyire megszédített.

Az epilógusban elmondják, hogy milyen jó dolog az újrahasznosítás, meg hogy Wheeler milyen balfasz módon válogatta szét a hulladékot. A jelenet vége számomra teljesen érthetetlen volt, annyi maradt meg belőle, hogy Mati majmát lebaszták, és ez nekem elég.

A Bölcsességek résznél már elfogyott a szinkron, de elmondták, hogy az üvegpalackokból ablakot, a papírból meg könyveket/újságokat készítenek. Valószínűleg nem nekik, mert ők még mindig nagyon hülyék.

Nézzük ma mi maradt a planétások után! Megszűnt munkahelyek; láva által megsérült épületek; egy az Isten háta mögé áttelepített kórház (amihez így nem csatlakozik víz, gáz és áram-vezeték); egy elrontott agyműtét (és a velejáró orvosi műhibaper, amit nem tud majd kifizetni a kórház); bazi nagy, feldolgozatlan szeméthalmok; valamint a lávafolyás helyén egy riolit-folyás. Mondtam én Ferkó, hogy küldd őket másik szigetre.

A bejegyzés trackback címe:

https://diliblog.blog.hu/api/trackback/id/tr186588643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása