Mesék mai szemmel - A bolygó kapitánya S01E04 kérdések
2014. július 24. írta: Dili

Mesék mai szemmel - A bolygó kapitánya S01E04 kérdések

Az egész elemzésírásom akkor kezdődött, amikor megnéztem YouTube-on a Bolygó kapitányából az s01e04-et. Az még nem review volt, csak felmerült bennem pár kérdés, amit kifejtettem FaceBookon. Ezt a posztomat most ide bemásolom:

"Megnéztem ma egy részt a Bolygó Kapitánya és a planétások című rajzfilmorozatból, és felmerült bennem néhány kérdés:


1. Honnan vette Gaia az 5 gyűrűt, amit odaadott a gyerekeknek?
2. Linka a Szovjetunóból? Wheeler az Egyesült Államokból? A hidegháború idején ezek a gyerekek csak így utazgathatnak? Se útlevél ellenőrzés semmi? Hol van ilyenkor a légvédelem, amikor valakik egy sárga repülővel repkednek keresztül-kasul a világon. Gyanítom fejek hullottak miattuk a NORAD-nál.
3. Mi a gonoszok motivációja? Miért jó nekik hogy környezetet szennyeznek?
4. A bolygó kapitányának (aki nagyon szerényen ezt a nevet választotta - miért nem egyből Föld ezredes, vagy Világtábornok? Zöld Vezérkarifőnök?) milyen állampolgársága van, ha van egyáltalán?
5. A bolygó kapitánya miért zöld hajjal, egy szál piros fecskében akciózik? Ki veszi őt így komolyan?
6. Csuklyás patkány a patkánnyá tevő főzetét miért a folyóba öntötte, miért nem egyből az emberekre? A folyóban csak felhígul, egy belvárosi negyedre kellett volna permeteznie. Ki veszi őt így komolyan?
7. Wheeler az Egyesült Államokból sosem köti be a cipőjét. Hogy nem esik el soha? Milyen példát mutat így a gyerekeknek?
8. A néger gyerek (Kwame - de tudta bárki is a nevét?) miért kiabál a zúgó repülőből (Geocirkáló) a földön álló gyerekeknek? Felesleges Kwame, messze vannak és ZÚG A GÉP, szóval úgy sem hallják.
9. Miért a néger gyerek ül a másodpilóta helyén ha nem tudja leolvasni a radart? Elöl villog egy pont, és azt mondja,"Itt jön mögöttünk".
10. A planétások hogy hagyhatják, hogy a magát sámánnak nevező fickó kitépje egy kihalófélben lévő virág utolsó példányait, hogy TALÁN kigyógyítsa velük a barátaikat a patkánykórságból?
11. A planétások sokszor meggondolatlanul cselekszenek, és nagyobb károkat okoznak, mint amit megakadályoznak. Meg akarják állítani az Amazonas (!) folyását, ezért néger beleomlaszt egy fél hegyet, aztán látja hogy ez nem elég. Mi van a folyó elterelődése okozta áradásokkal? A közelben élők kitelepítésekor vajon ugyanilyen "segítőkészek" lesznek a planétások, vagy az már le van szarva? Gaia miért nem cseréli le a béna tagokat?
12. A gyerekek nem szoktak elgondolkodni azon, hogy érdemes-e megidézni a kapitányt, aki minden alkalommal magában beszél, amikor csinál valamit? Beszámítható egy ilyen figura? Beszéltek már erről Gaia-val?

13. És legvégül a legfontosabb: Mati miért ekkora köcsög?"

A bejegyzés trackback címe:

https://diliblog.blog.hu/api/trackback/id/tr896541563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása